Human Leadership

Actiegericht ondernemen 

Vaardig worden in het omzetten van bedrijfsdoelen in  resultaat.

 

 

Hoe bereik je de finish van een marathon ?
Stap voor stap. En met de steun van anderen.  Ook zo realiseer je jouw ondernemingsdoelen.   Als zaakvoerder, manager wordt er van je verwacht dat je een kader en doelen bepaalt.  En daar blijft het soms bij. Of is dat al een eerste doel dat je wil bereiken? En dan? Hoe krijgen we bedrijfsdoelen georganiseerd en gerealiseerd? Wat houdt ons tegen?  Welke hindernissen komen we op dat pad tegen? Welke vaardigheden missen we nog?

Opleidingen volgen om allerlei modellen en inzichten te bekomen, is al een eerste stap.  Trajecten doorlopen om een missie en visie voor je onderneming uit te werken en misschien zelfs een business plan te schrijven, dat proces hebben de meeste ondernemers al in hun hoofd. Maar vaak blijft het bij een bundel, cursus, boek of ppt, in de kast. En ontbreekt die volgende stap: je doelen omzetten in concrete plannen. Het ‘doen’, ‘uitvoeren’, ‘omzetten’ van al die inzichten en modellen naar de realiteit en binnen jouw bedrijf. Tijd nemen om te werken ‘aan’ jouw bedrijf. Vaardigheden om actiegericht te ondernemen, dat is wat we met “Goal to action” willen aanleren.

Doelgroep 

Dit traject is bedoeld voor professionals die al enkele jaren aan de slag zijn als ondernemer/zaakvoerder van een bedrijf in de dienstensector, of vrije beroepers met een eigen kantoor of praktijk. Je hebt al een visie, missie en (lange termijn) doelen al voor jouw onderneming in zekere zin bepaald en in je hoofd, en je bent klaar en je zoekt ondersteuning en hebt de zin om vaardigheden aan te leren om je doelen om te zetten in realisaties.  

Het programma

Intake 

Vrijblijvende kennismaking met jou als zaakvoerder en jouw ondernemingsdoelen. We peilen ook naar je achtergrond en motivatie, om zo een daadkrachtige groep samen te stellen.

De verschillende modules

1: KRACHT VAN DOELEN

Je hebt een missie / visie voor jouw bedrijf, en lange termijn doelen bepaald. Deze vormen een stip aan een (verre) horizon waar je naartoe wilt werken. Hoe vertaal je deze in concrete, realiseerbare doelen op kortere termijn voor jouw onderneming. 

Je kiest een eigen doel, dat je tijdens dit traject wilt realiseren en leert dit om te zetten in ‘tussendoelen’ en meetbare vordering in de vorm van concrete KPI’s en verwachtingen.

2: KRACHT VAN PLANNEN

Je doel is gekozen, concreet, afgelijnd.  Tijd voor actie.  Wat ga je ondernemen? Hoe stel je een actieplan op? Welke eerste stap wil je zetten? Wat is daarvoor nodig? Welke hindernissen heb je te nemen? We nemen ‘plannen’ onder de loep.

Je leert planningstechnieken gebruiken en toepassen op jouw gekozen doel. En tegelijkertijd leer je de (innerlijke) hindernissen herkennen die jou ervan weerhouden om in echte actiemodus te komen. Deze kennen is een eerste stap richting het overwinnen van deze hindernissen en het leren van nieuwe vaardigheden.

3: KRACHT VAN 'WARM' NETWERKEN

Actie 1 van je plan is uitgevoerd. Deel je successen en hindernissen. 

Je leert de resultaten van je acties te meten, af te zetten tegenover vooropgestelde doelen en hierover te rapporteren. 

Tegelijk leer je hoe de kracht van de groep jou kan ondersteunen in het overwinnen van hindernissen. 

Zet je verdere actieplan in de wereld, leer de kracht van het netwerken.

4: KRACHT VAN REFLECTEREN

We finaliseren  je eerste Goal to Action proces. Tijd om te reflecteren.  

Je leert kritisch te kijken naar je eigen proces én naar dat van anderen. Nadenken over waar het beter kan, hoe je een volgende keer soepeler een hindernis kan overwinnen, en waar, op welke punten in het proces, externe hulp of de hulp van de groep jou dat extra duwtje in de rug kan geven.

5: KRACHT VAN REALISEREN

En dan bereik je jouw doel. We toetsen jouw doel af met de vooropgestelde KPI’s en verwachtingen.  

Je leert evaluatietechnieken die je toelaten ‘de cirkel te sluiten’: hoe verliep mijn proces, wat heb ik bereikt, waar stuur ik bij en hoe verleg ik mijn focus naar de volgende stap richting mijn grotere doel. Je legt je volgende tussendoel vast, past de eerder geleerde planningstechnieken opnieuw toe, stelt nieuwe KPI’s op. Leren door herhaling dus.

6: KRACHT VAN INTEGREREN

De cirkel is rond. Je hebt je doel bereikt en het volledige proces van het stellen van doelen, plannen, opvolgen en bijsturen doorlopen. Op naar de volgende stap. 

Je leert hoe je als bedrijfsleider dit proces kan integreren in jouw eigen bedrijfsvoering en dit onderdeel te maken  van jouw bedrijfscultuur.

 

Timing & locatie

Ann Vanbergen – Lies Schoovaerts

6 halve dagen

Traject voorjaar 2023  – Vrijdagvoormiddag van 9 tot 13u.

3, 31 maart, 5 mei, 16 juni, 8 en 29 september 2023

Hasselt, Parc51

Traject najaar 2023  – Vrijdagnamiddag van 13 tot 17u.

6, 27 oktober, 24 november, 15 december 2023, 26 januari, 23 februari 2024

Hasselt, Parc51 of Geel, Huis Vivento

Prijs: € 1.710,- excl. BTW – is € 285,- per module

Vroegboekkorting : € 200 korting bij inschrijving ten minste 1 maand voor de startdatum

van de training.  Mogelijkheid KMO-portefeuille.

Download het volledige programma hier

Interesse ?

Bel ons : Ann (+32 474 73 80 37) of Lies (+32 475 45 53 98) 

Of vul onderstaand contactformulier in :